שאלות נפוצות
לנוחיותכם מומלץ לצפות בסרטון העונה על שאלות נפוצות רבות:
מהי פטרת הציפורניים?
לפטרת הציפורניים 3 סוגים עיקריים ו- 4 מצבים קליניים שונים: זיהום תת ציפורני קרוב, זיהום תת ציפורני רחוק, זיהום שטחי לבן וזיהום קנדיאלי.
לכל אחד משלושת הסוגים גורם שונה אך שני פתוגנים אחראיים לכמעט 90% מכל סוגי פטרת הציפורניים:
T. rubrum בשיעור של 70% ו- Trichophyton mentagrophytes בשיעור של 20%.
כיצד מאבחנים פטרת ציפורניים?
מחלת פטרת הציפורניים והתופעות המאפיינות אותה מתחילות בדרך כלל ממצע הציפורן, מתפשטות לגוף הציפורניים עצמן ועם הזמן עוברות לעור שבין האצבעות ולכף הרגל עצמה. התופעות הנפוצות הינן גרד, סדקים, קילוף העור וריחות לוואי לא נעימים.
התפתחות הפטריה לרוב תתחיל בבסיס הציפורן בליווי עור מגורה אדום ודלקתי סביבה. עם התפתחות הפטרת נעשות הציפורניים עכורות, משנות גוון לצהוב וסגול ונהיות עבות מהרגיל. כמו כן מתפתחת רגישות וכאב באזור הציפורניים והן מאבדות את שקיפותן.
• פטרת ציפורניים היא מחלה כרונית מדבקת.
• פטרת הציפורניים לא נרפאת מעצמה.
• הציפורן הנגועה מהווה קרקע פוריה ומצע עשיר למחלות זיהומיות ומדבקות אחרות לרבות חיידקים אלימים ואלפי סוגים של פטריות.
• המחלה הורסת באופן הדרגתי את הציפורן, עוברת לציפורניים האחרות וסביר שתדביק עם הזמן את הקרובים לנו.
• בשלבי פטרת מתקדמים ישנה נשירה של הציפורניים הרקובות ולאחריהן צמיחה מעוותת אף יותר של הציפורניים. לעיתים הפטרת אף עלולה לגרום לאי צמיחה של ציפורניים כלל (בעיה חמורה בפני עצמה).
• ככל שהפטריות מתרבות כך הן משחררות יותר רעלנים הגורמים לסיבוכים נוספים כגון אלרגיות ומגוון דלקות וגירויים בעור.
• פטרייה אינה מטופלת או מטופלת באופן חלקי יכולה לגרום לפגיעה במערכת החיסונית.
• פטרייה והזיהומים החידקיים המתלווים לה יכולים לחדור לתוך איברים פנימיים דרך מחזור הדם ועלולים לתרום להופעת זיהומים ובעיות רפואיות נוספות.
מכשור IPL בפטרת קליניק מייצר "קרן אור מפוזרת" בצורה הנקראת פולס. קרן אור זו חודרת דרך גוף הציפורן ופוגעת בפטרת השוכנת על מצע הציפורן ומתחתיה.
מאחר ומרבית נגעי הפטרת שוכנים מתחת לגוף הציפורניים עצמן, קרן האור תוכננה כך שתוכל לחדור אל תוך פנים הציפורניים ותאי האפידרמיס בעור. קרן האור מסוגלת להרוס את החיידקים והפטריות הגורמים לזיהום הפטרייתי (Onychomycosis) באמצעות אנרגיית חום וזאת מבלי לגרום לנזק ברקמות הבריאות שמסביב.
כמה הטיפול עולה?
מאחר וחומרת הפטרת משפיעה על משך הטיפול המחיר הינו נגזרת של מצב הפטרת אצל המטופל והתמחור נקבע בפגישת הייעוץ לאחר אבחון מקצועי של הבעיה.
שמעתי שיש דבר כזה חיסול פטרת בטיפול אחד, האם זה נכון?
טיפול פטרת ציפורניים IPL מצריך לכל הפחות 6 מפגשים. לצערנו ישנם מכוני לייזר שמטעים צרכנים ומפרסמים כי הם מעלימים את הפטרת בטיפול לייזר בודד וחד פעמי. מכונים אלה מוציאים שם רע לענף טיפולי הפטרת ופועלים בניגוד לכללי אתיקה מקצועית והגינות צרכנית.
מה גורם לפטרת הציפורניים להופיע?
פטרת ציפורניים הינה זיהום פטרייתי שכיח ומדבק המועבר לרוב בין בני אדם באזורים רטובים כגון מלתחות, בריכות שחייה ואיזורים לחים אחרים.
הפטרת נפוצה במיוחד במדינת ישראל עקב החום והלחות הרבה וניתן למצוא אותה לעיתים רבות בגרביים ונעליים שאינן עוברות חיטוי.
שכיחות הפטרת עולה עם הגיל ונפוצה גם אצל אנשים המרבים להשרות את ידיהם או רגליהם במים כגון עקרות בית, טבחים ואנשים המתקלחים לעיתים קרובות ולא מנגבים את רגליהם.
יחד עם הגיל והתפתחות הפטרת יורדת יכולתה של הציפורן להגן על עצמה מפני פלישה של סוגים נוספים של פטרת.
מגזרים נוספים שסובלים מפטרת הינם חולים בעלי בעיות במערכת החיסונית, חולים עם זיהום פטרייתי בשאר אזורי הגוף ואנשים הסובלים מבעיות של הזעת יתר.
בנוסף לכך נעילה ממושכת של נעלי התעמלות או נעלי צבא מגבירות את הסיכון ללקות בזיהם פטרייתי בכפות הרגליים המתפשטות גם לציפורניים.
האם הטיפול בטוח?
הטיפול הנו חיצוני ואינו פולשני ולכן אין הגבלת גיל לביצוע הטיפול והוא בטוח מאוד יחסית. בכל המחקרים שבוצעו עד כה לא נצפו ראקציות שליליות או תופעות לוואי. זאת בניגוד לתרופות הנפוצות כיום לטיפול בפטרת ציפורניים, שרובן כרוכות בפגיעה פוטנציאלית רב-מערכתית בשאר אברי הגוף (לרוב הכליות והכבד).
האם הטיפול באמת עובד?
בשנים האחרונות נערכו מספר מחקרים קליניים שתוצאותיהם הראו הצלחה של 87% – 89% מהחולים. כלומר אצל הרוב המוחלט של המטופלים גדלו ציפורניים חדשות ובריאות לאחר ביצוע הטיפולים.
אלו הן תוצאות טובות משמעותית מטיפולים אחרים בפטרת ציפורניים לרבות באמצעות כדורים. עובדה זו בנוסף לכך שהטיפול בלייזר בטוח בהרבה מיתר הטיפולים, הופכים את הטיפול בשיטת פטרת קליניק לטיפול המומלץ ביותר לפטרת ציפורניים.
שאלות כלליות
• כמה זמן אורך הטיפול? הטיפולים במרפאה קצרים ואורכם נע בין 15 ל-25 דקות בממוצע.
• לאיזה סוגי פטרת מתאים הטיפול? הטיפול מתאים למרבית סוגי הפטרת.
• תוך כמה זמן פטרת הציפורניים נעלמת? פטרת הציפורניים צפויה להתחיל להיעלם כבר מהטיפול הראשון ועד לכחודש לאחר סיום הסדרה – סך הכל כשלושה חודשים מתחילת הטיפולים.
• כמה זמן לוקח עד שצומחת ציפורן חדשה? בדרך כלל לציפורן חדשה לוקח כחצי שנה לצמוח לגודל רגיל.
• האם הטיפול מלווה בכאב? ישנם אנשים רגישים לכאב המרגישים תחושת חום או עקצוץ במהלך הטיפול. אנשים אלה משתמשים בתרסיס מאלחש או במשחה כגון "אמלה" כנהוג לפני הטיפול בטיפולי לייזר של הסרת שיער.
• האם נדרש גם טיפול בבית? נדרשת הקפדה שוטפת על היגיינה וטיפול ביתי שגוזל עד 5 דקות בממוצע.
• האם הפטרת עלולה לחזור? במידה ולא מקפידים על היגיינה נאותה ועל ההוראות הניתנות על ידי המומחים, כמו כל מחלה גם הפטרת עלולה לחזור.
• באיזה חומרים משתמשים במהלך הטיפולים? משתמשים בחומרים המגבירים את יעילות הטיפול ומאושרים על ידי משרד הבריאות.
• מהן ההגבלות? הטיפול אינו מגביל בפעילות כלשהי.
תשובות על שאלות נוספות לרבות מחקר בנושא הטיפול בפטרת ציפורניים תוכלו למצוא בקטגורית המאמרים.
לא מצאת תשובה לשאלתך? שלח\י אלינו ונענה בהקדם:
* התשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ פרטני ואישי בהתאם למצבו הרפואי של כל מטופל, לתאום פגישת ייעוץ צרו קשר או השאירו פרטיכם בתיבה מעלה.